Introductieworkshop Verbeter KATA in de (Semi)Overheid

Werkzaam in een (Semi)Overheidsorganisatie ?

Hoe breng je daar dan blijvend die echte beweging of ontwikkeling op gang ?Een organisatie is een samenspel van een systeem (structuur en afspraken) en gedrag (acteren en communiceren), samen allebei gericht op de doelen van die organisatie. Menselijke bekwaamheid en toewijding maken in dit samenspel altijd het verschil. Maak mensen daarom doorlopend bewust van hun mogelijkheden. In ieder mens en in iedere organisatie zitten nog volop niet (volledig) benutte mogelijkheden. Iedereen herkent bovendien ook de frustratie en het cynisme bij menig verandertraject. Dat is het gevolg van veel aandacht voor de systeemkant van de verandering en meestal te weinig aandacht voor de gedragskant. Omdat die gedragskant vaak te ingewikkeld en moeilijk hanteerbaar lijkt. Toch is er een eenvoudige werkwijze om ook die gedragskant effectief aan te pakken.

Wat kunnen we doen om mensen, teams en afdelingen blijvend beter te laten samenwerken ?

Advies geven werkt vaak niet goed, want advies is het idee van een ander. Oplossingen komen altijd uit de mensen van de organisatie zelf. Bovendien zal ook het volgende duidelijk zijn. Wanneer we simpelweg modellen, instrumenten of technieken kopiëren en implementeren, zal zo'n beloftevol verhaal géén onderdeel worden van de organisatiecultuur. Helaas is dit juist wel wat organisaties bijna altijd doen. Maar wat werkt dan wellicht beter ? Daar gaan we in onze introductieworkshops uitgebreid op in. We laten je graag kennismaken met een werkwijze èn achterliggende filosofie, tegenwoordig beter bekend als Verbeter Kata. Een manier van werken waarvan wij garanderen dat het leidt tot blijvende verbeteringen. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar dit fundament onder onze aanpak ?

Meld je aan


  Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  De workshop “Verbeter KATA binnen de (Semi)Overheid" is een introductieworkshop waarbij we laten zien hoe je met behulp van een routine, onder andere zelforganisatie en eigenaarschap (weer) kunt laten werken. In deze workshop gaan we vanuit een realtime casus uit een overheidsomgeving bekijken welk verschil onze aanpak kan maken. Je krijgt concrete tools en handvatten om hier stappen in te zetten.

  Het draait natuurlijk niet om het creëren van nòg meer werk, het gaat om een andere manier van werken. We introduceren die routine van werken, de Verbeter KATA, om zo onder andere eigenaarschap en een betere organisatie van het werk te realiseren. Met een echte casus kijken we hoe je de vertaalslag kunt maken naar de praktijk. Die casus is er natuurlijk al, maar het is nog mooier wanneer jij je vraag of casus vooraf inbrengt. Dan kunnen we daarmee direct aan de slag. En vormt de uitkomst ook al jouw eerste opbrengst.  De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:

  • Wat zijn meestal oorzaken van niet volledig benutte mogelijkheden ?

  • Welke aanpak kan blijvend beter benutte mogelijkheden opleveren ?

  • Hoe werkt de routine van de Verbeter KATA ?

  • Hoe kan die routine worden ingezet in mijn organisatie ?


  Investering

  • Per workshop kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten

  • Deze workshop wordt verzorgt door Marion Hijmensen

  • De introductie neemt een halve dag in beslag; van 09.30-12.30 uur

  • Je investering is € 195,00 (excl btw)

  • Je krijgt tools en handvatten die je direct in jouw praktijk kunt toepassen. Een eerste stap naar blijvende verbetering

  • De workshop wordt gegeven op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne  Na de introductie workshop is er ruimte voor een gratis persoonlijke sessie. Tijdens deze sessie bespreken we de mogelijkheden van Verbeter KATA in jouw organisatie.

  Heb je vragen over de workshop "Verbeter Kata binnen een (Semi)Overheidsomgeving"?

  Neem dan contact op met Marion Hijmensen op 06 23 14 23 18 of mail naar

  Eerst volgende workshop vindt plaats op

 • Dinsdag 21 april 2020.

 • Inschrijven kan via onderstaand formulier Geef aan op welke datum je wilt komen.

  Meld je aan


   Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.