De Verbeter KATA

Stel je eens voor...

… dat jouw manier van begeleiden teams beter in staat stelt zichzelf weerbaar op te stellen. Een manier van begeleiden die mensen ertoe aanzet zichzelf te blijven verbeteren en de organisatie verder te brengen. Je klant kan deze manier van werken uiteindelijk zelf doorzetten. Waardoor jouw waarde als begeleideer alleen maar toeneemt.

Dat zou inderdaad geweldig zijn. Echter is dit lang niet altijd de praktijk. Bij trainers en begeleiders van veranderingstrajecten is er vaak een frustratie dat het niet duurzaam beklijft wat ze aanbieden. Op korte termijn word je training gewaardeerd maar je ziet dat op de langere termijn het veelal weer wegebt.

Met de inzet van De Verbeter KATA bied je als begeleider van veranderingstrajecten, een organisatie een effectief aanpak aan gericht op continu verbeteren. Mike Rother heeft aan de hand van de Verbeter KATA en Coaching KATA methodes laten zien waarin continu verbeteren echt onderdeel van de bedrijfscultuur uitmaakt.

Wat is de Verbeter KATA?

De verbeter KATA is een bewezen effectieve manier van denken en doen wanneer we werken met uitdagingen. De aanpak activeert en stimuleert de creatieve mogelijkheden van mensen in het realiseren van uitdagende doelen. Het stimuleert zelforganiserend vermogen van teams en medewerkers.
KATA is verbeteren en coachen

In het ontwikkelen van routines door leidinggevenden en management worden ook medewerkers gecoacht op deze manier te werken. Dankzij de coaching leren zij eigen routines te ontwikkelen in 'gestandaardiseerd verbeteren'. Een manier van werken die we ze ook helpen te borgen.

Zijn de routines eenmaal standaard, dan gaat het niet langer om het 'hoe'. De vraag 'wat' verbeterd moet worden, staat centraal. Zo gaan teams steeds meer zelf-organiserend en continu verbeteren.


Verbeter KATA Leergang

De Verbeter KATA Academie helpt professionals bij het ontwikkelen van teams door de inzet van het basis Verbeter KATA

We leren professionals de Verbeter KATA zelf toe te passen. Hierdoor ben je zelf beter in staat om datgene wat je hebt geleerd ook toe te passen in organisaties. Het ontwikkelen van een team en organisatie is niet in één dag realiseerbaar. Op die gedachte sluiten onze programma's aan.