Verbeter KATA Academie

De Verbeter KATA Academie


"Je moet over grote zaken nadenken terwijl je kleine dingen doet, zodat alle kleine dingen de juiste richting krijgen."

De essentie van de Verbeter KATA Academie is dat mensen in organisaties met plezier en betekenisvol samenwerken aan succes. En onze drijfveer is dat wij graag ook anderen dit willen leren hoe dit bereiken.

In de academie werken drie gedreven organisatie- en teamverbeteraars die hun krachten hebben gebundeld om een leergang te ontwikkelen voor professionals. De Verbeter KATA is een bewezen aanpak en vormt de rode draad in het helpen van mensen in hun ontwikkeling en continu blijven verbeteren.


Wil jij aan de basis staan van een verbeterproces wat wel continue in beweging blijft? Wil jij jouw organisatie verder helpen en zorgen dat ze slagvaardig worden, zijn en blijven? De Verbeter KATA is een bewezen effectieve manier van denken en doen in het realiseren van uitdagingen. De aanpak activeert en stimuleert de creatieve mogelijkheden van mensen in het bereiken van uitdagende doelen. Teams en medewerkers bouwen op deze manier zelforganiserend vermogen op. En jij kan dit proces straks optimaal begeleiden.

Introductie


LEAN is bij veel organisaties bekend, zowel in profit- als non-profit organisaties. En ondanks de positieve aspecten van LEAN-werken is de methode lang niet altijd succesvol. Dat is bijzonder, want dat is wel het geval bij de grondlegger van Lean Management, autoproducent Toyota. Misschien ligt het hier aan: Veel organisaties kopiëren de tools en de technieken van Toyota. Maar ze vergeten de reis ernaartoe. De reis is hetgeen de Verbeter KATA uniek maakt. In de Toyota organisatie is continu verbeteren een gewoonte geworden. Noem het routine. Het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. Voor de medewerkers van het bedrijf is het als leren ademhalen. Niemand denkt na over de manier waarop wij ademhalen, maar we doen het wel. Dit is vergelijkbaar met de gewoontes bij Toyota. Hoe Toyota dit nu echt heeft gerealiseerd, bleef lang onduidelijk. Totdat het boek ‘De Toyota Kata’ van Mike Rother verscheen.

Wat is deze KATA?


Rother beschreef in zijn boek een tweetal KATA’s of routines die continu verbeteren mogelijk maken: De Verbeter KATA om processen continu te verbeteren en de coaching KATA om te leren verbeteren. Binnen de Verbeter KATA Academie zien wij ook dat de KATA niet alleen draait om continu verbeteren. Het draait juist om teams zelfstandig te laten samenwerken en een focus te leren houden zodat ze de beste resultaten realiseren.


KATA is verbeteren en coachen

In het ontwikkelen van routines vinden wij het belangrijk dat jij leert hoe je niet alleen leidinggevenden en management maar juist ook medewerkers coacht op deze manier te werken. Dankzij de coaching leer jij hen eigen routines te ontwikkelen in 'gestandaardiseerd verbeteren'. Een manier van werken die we ze ook helpen te borgen.

Zijn de routines eenmaal standaard, dan gaat het niet langer om het 'hoe'. De vraag 'wat' verbeterd moet worden, staat centraal. Zo gaan teams steeds meer zelf-organiserend en continu verbeteren.

Verbeter KATA Leergang

De Verbeter KATA Academie helpt professionals bij het ontwikkelen van teams door de inzet van het basis Verbeter KATA

We leren professionals de Verbeter KATA zelf toe te passen. Hierdoor ben je zelf beter in staat om datgene wat je hebt geleerd ook toe te passen in organisaties. Het ontwikkelen van een team en organisatie is niet in één dag realiseerbaar. Op die gedachte is onze Leergang ontwikkeld.