Workshop Zorg

Zelforganisatie en eigenaarschap in de zorg

Een manier waarop je dit realiseertOm succesvol te zijn als zorginstelling , is het nodig dat de zorg- en besturingsvisie synchroom lopen. Wanneer je de regie bij de cliënt wilt leggen en maatwerk wilt kunnen leveren dan dien je dat terug te zien in de manier waarop zorgmedewerkers aan de slag kunnen. De mensen op de werkvloer zijn daarin de specialisten, het is hun vak. Het geloof in eigenaarschap is cruciaal om het goede in vakmensen naar boven te halen.

Dit vraagt anders organiseren en anders denken.

Het helpt om de stapsgewijs samen aan de slag te kunnen gaan met het vergroten van eigenaarschap, met daarbij de visie als stip op de horizon. Het” waarom doen we die dingen zoals we ze doen”, koppelen aan en wat betekent dat dan voor mij in het bijzonder, is passend bij de ontwikkeling naar zelforganisatie. In de introductieworkshop laten we je kennismaken met een manier van werken die past bij deze zienswijze. Stapsgewijs verbeteren, zonder daarbij de richting uit het oog te verliezen.


Meld je aan


  Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  De workshop 'Het ontwikkelen van zelforganisatie en eigenaarschap in de zorg' is een introductie. Een introductie waarbij we laten zien hoe een routine je in staat stelt aan zelforganisatie en eigenaarschap te werken en succesvol te zijn. De workshop baseren we op een echte casus uit de zorg. Je krijgt concrete tools en handvatten aangeboden om stappen te zetten.

  Het draait natuurlijk niet om nog meer werk, maar om een andere manier van werken. We introduceren een routine van werken, de Verbeter KATA waarmee we zelforganisatie en eigenaarschap realiseren. Aan de hand van de casus kijken we hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk.  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn de kritische succesfactoren van zelforganisatie?

  • Hoe werkt eigenaarschap in teams?

  • Hoe kan de routine van de Verbeter KATA succesvol worden ingezet voor de organisatie?


  de-teamontwikkelaars-zo-doen-we-dit-werk-nu-eenmaaal-altijd-1-1024x222

  Investering

  • Per workshop kunnen acht deelnemers aansluiten

  • Mirjam van de Laar verzorgt de workshop

  • De introductie neemt een halve dag in beslag; van 09.30-12.30 uur

  • Je investering is €195,00 (excl. btw)

  • Je krijgt tools en handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Een eerste stap naar zelforganisatie en eigenaarschap

  • De workshop wordt gegeven op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne  Na de introductieworkshop is er ruimte voor een gratis persoonlijke sessie. Tijdens deze sessie bespreken we de mogelijkheden van de Verbeter KATA in jouw zorg organisatie.

  Heb je vragen over de workshop zelforganisatie en eigenaarschap in de zorg?

  Neem dan contact op met Mirjam van de Laar of mail naar mirjam@verbeter-kata-academie.nl.

 • 17 juni 2020.

 • Meld je aan


   Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.