Workshop Zakelijke dienstverlening!

Zelforganisatie en ondernemerschap

Een manier om dit te realiseren.


Een paar thema's die spelen binnen de zakelijke dienstverlening zijn zelforganisatie en ondernemerschap. In een markt waarin de concurrentie groot is en waarbij bedrijven continue bezig moeten zijn met hun toegevoegde waarde is het belangrijk om medewerkers te hebben die dezelfde ondernemersgeest hebben als hun eigenaren. Bij ondernemerschap staan onderwerpen centraal als de klant centraal zetten, toegevoegde waarde creëren, innovatief zijn, eigenaarschap tonen en je eigen werk kunnen organiseren. Binnen organisaties wordt hier veel aandacht aan besteed door de medewerkers op training te laten gaan. Hiermee gebeurd er vaak al wel wat, maar bereiken we nog niet de doelstellingen van de afdeling of het totale bedrijf. Dit kan vele malen effectiever.

Wat is belangrijk voor organisaties om hun mensen in beweging te krijgen ondernemend te werken?

Het lerend vermogen van de medewerkers en de organisatie dient aangesproken te worden. Dit kan niet door mensen simpelweg in een klaslokaal te zetten. Het samen veranderen van processen en procedures wordt vaak als uitkomst gezien. Ook dit kan helpen om in de richting te komen, maar zorgt niet nog voor het gewenste resultaat. Wat het wel vraagt is om continue aandacht voor de ontwikkeling van de planning – en uitvoeringsvaardigheden van iedereen in de organisatie. Bijvoorbeeld stapsgewijs richting een doel verbeteren in plaats van jezelf te verliezen in de implementatie van die ene oplossing. Maar dit vraagt wel om een routine die dit kan ondersteunen.

Meld je aan


  Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  De workshop “Het ontwikkelen van zelforganisatie en ondernemerschap in de zakelijke dienstverlening is een introductie. Een introductie waarbij we laten zien hoe je met behulp van een routine, zelforganisatie en ondernemerschap kunt laten werken. De workshop baseren we op een echte casus uit de branche. Je krijgt concrete tools en handvatten aangeboden om stappen in te zetten.

  Het draait natuurlijk niet om het opleveren van nog meer werk, maar het gaat om een andere manier van werken. We introduceren een routine van werken, de Verbeter KATA, om zo zelforganisatie en ondernemerschap te realiseren. Aan de hand van de casus kijken we hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk.


  De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Wat zijn de kritische succesfactoren van zelforganisatie

  • Hoe werkt ondernemerschap in teams

  • Hoe kan de routine van de Verbeter KATA succesvol ingezet worden voor de organisatie.


  de-teamontwikkelaars-zo-doen-we-dit-werk-nu-eenmaaal-altijd-1-1024x222

  Investering

  • Per workshop kunnen maximaal 8 deelnemers aansluiten

  • Marion Hijmensen verzorgt de workshop

  • De introductie neemt een halve dag in beslag; van 09.30-12.30 uur

  • Je investering is € 195,00 (excl btw)

  • Je krijgt tools en handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Een eerste stap naar zelforganisatie en ondernemerschap

  • De workshop wordt gegeven op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne


  Na de introductie workshop is er ruimte voor een gratis persoonlijke sessie. Tijdens deze sessie bespreken we de mogelijkheden van Verbeter KATA in jouw organisatie.

  Heb je vragen over de workshop zelforganisatie en ondernemerschap in de zakelijke dienstverlening?

  Neem dan contact op met Marion Hijmensen 06 23142318 of mail marion@verbeter-kata-academie.nl

  Meld je aan


   Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.