Workshop zelforganisatie en eigenaarschap in het onderwijs

Zelforganisatie en eigenaarschap in het onderwijs

Een manier waarop je dit realiseertEen actueel thema in het onderwijs is zelforganisatie en eigenaarschap. We willen graag dat teams en docenten meer eigenaarschap laten zien en samenwerken vanuit zelforganisatie. Er zijn natuurlijk vele manieren te bedenken waarop je dit kunt bewerkstelligen. Mogelijk heb je al stappen gezet, maar kom je nog niet echt verder. Je zoekt een effectieve methode.

Wat moeten we (weer) gaan doen of juist laten om teams en docenten meer vanuit eigenaarschap te laten werken?

Het mag duidelijk zijn dat een andere manier van denken en doen niet onderdeel van een organisatiecultuur wordt door het simpelweg kopiëren van instrumenten en technieken. Helaas is dit wel wat organisaties vaak doen. Deze manier van werken vraagt om continue aandacht voor de ontwikkeling van de planning – en uitvoeringsvaardigheden van iedereen in de organisatie. Bijvoorbeeld stapsgewijs richting een doel verbeteren in plaats van jezelf te verliezen in de implementatie van die ene oplossing. Dit vraagt om een routine die je hierin ondersteunt.

Meld je aan


  Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  De workshop 'Het ontwikkelen van zelforganisatie en eigenaarschap in het onderwijs' is een introductie. Een introductie waarbij we laten zien hoe een routine je in staat stelt aan zelforganisatie en eigenaarschap te werken en succesvol te zijn. De workshop baseren we op een echte casus uit het onderwijs. Je krijgt concrete tools en handvatten aangeboden om stappen te zetten.

  Het draait natuurlijk niet om nog meer werk, maar om een andere manier van werken. We introduceren een routine van werken, de Verbeter KATA waarmee we zelforganisatie en eigenaarschap realiseren. Aan de hand van de casus kijken we hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk.  De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat zijn de kritische succesfactoren van zelforganisatie?

  • Hoe werkt eigenaarschap in teams?

  • Hoe kan de routine van de Verbeter KATA succesvol worden ingezet voor de organisatie?


  de-teamontwikkelaars-zo-doen-we-dit-werk-nu-eenmaaal-altijd-1-1024x222

  Investering

  • Per workshop kunnen acht deelnemers aansluiten

  • De introductie neemt een halve dag in beslag; van 09.30-12.30 uur

  • Je investering is €195,00 (excl. btw)

  • Je krijgt tools en handvatten die je direct in de praktijk kunt toepassen. Een eerste stap naar zelforganisatie en eigenaarschap

  • De workshop wordt gegeven op de locatie van de Teamontwikkelaars bij Natuurlijk Zicht in Oudehorne  Na de introductieworkshop is er ruimte voor een gratis persoonlijke sessie. Tijdens deze sessie bespreken we de mogelijkheden van de Verbeter KATA in jouw onderwijsorganisatie.

  Heb je vragen over de workshop zelforganisatie en eigenaarschap in het onderwijs?

  Neem dan contact op met Ellen Selderijk via 06-150 48 909 of mail naar ellen@verbeter-kata-academie.nl.

  Meld je aan


   Met dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.